Tjelovježba

Koje su osnovne vježbe u teretani?

Planirate u teretanu po prvi put pa vas zanima koje su osnovne vježbe u teretani? Koje su osnovne vježbe u teretani?

teretana.jpg
Foto: Pixabay

Teretana je mjesto za trening koje obično sadrži opremu za podizanje utega, kardio opremu i različite strojeve koji se koriste za vježbe snage i kondicije. Teretana je idealna za ljude koji žele izgraditi mišićnu masu, povećati snagu, smanjiti masnoće i poboljšati svoje zdravlje i kondiciju. Koje su osnovne vježbe u teretani?

Čučanj je vježba koja jača mišiće nogu, gluteusa i leđa. Postavite šipku na ramena, a zatim se spustite u čučanj dok su vam noge ravne. Spustite se što je niže moguće i polako se vratite u uspravan položaj.

Mrtvo dizanje je osnovna vježba u teretani koja jača mišiće leđa, gluteusa i stražnjice nogu. Postavite šipku na pod, savijte koljena i podignite šipku s poda dok su vam ruke ravne. Držite leđa ravno i polako se vratite u početni položaj.

Bench press je vježba koja jača mišiće prsa, ramena i tricepsa. Lezite na klupu za bench press, držeći šipku iznad vaše grudi. Spustite šipku prema prsima dok su vam lakatni zglobovi savijeni, a zatim ju podignite natrag u početni položaj.

Veslanje je osnovna vježba u teretan koja jača mišiće leđa, bicepsa i tricepsa. Sjednite na spravu za veslanje, s rukama ispruženim ispred vas. Držite ruke blizu tijela i polako povucite ruke prema tijelu dok ispružujete leđa. Vratite se u početni položaj i ponovite. Ove osnovne vježbe koje se izvode u teretani mogu se prilagoditi svim razinama tjelesne kondicije.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.