Zdrave navike

Kako zamijeniti gustin?

Ako želite doznati kako zamijeniti gustin, savjete pročitajte u nastavku

bake-1706051_1920.jpg
Foto: Pixabay

Kukuruzno brašno koje se u prehrambenoj industriji nerijetko naziva gustinom poznat je prehrambeni aditiv koji se dobiva iz zrna kukuruza. U slastičarstvu se koristi za zgušnjavanje, odakle mu i naziv gustin. Ako ste potrošili gustin ili jednostavno želite isprobati neku alternativu, vjerojatno se pitate kako zamijeniti gustin.

Image

Kako zamijeniti gustin?
Pšenično brašno odgovor je na pitanje kako zamijeniti gustin. Isti efekt koji se postiže gustinom može se dobiti i pšeničnim brašnom. No, zbog drugačijeg sastava, potrebna je veća količina pšeničnog brašna jer ono sadrži bjelančevine i vlakna.

U pravilu, preporuča se korištenje duple doze pšeničnog brašna od gustina. Dakle, ako prema receptu idu dvije žličice gustina, tada možete koristiti četiri žličice pšeničnog brašna. Prilikom zgušnjavanja sa pšeničnim brašnom preporučuje se pomiješati ga s malo hladne vode kako bi se spriječilo stvaranje grudica prilikom dodavanja u smjesu.