Praktični savjeti

Kako se riješiti kuhinjskih moljaca?

Moljci su prava noćna mora, kada ste nastane u vašem domu teško ih je iskorijeniti. Saznajte kako se riješiti kuhinjskih moljaca.

kuhinja.jpg
Foto: Pixabay

Kuhinjski moljci su mali štetnici koji se hrane hranom i često se nalaze u kuhinjama, ostavama i drugim prostorijama u kući u kojima se čuva hrana. Oni su vrlo neugodni jer mogu nanijeti štetu hrani i stvoriti gnjusne mirise. Ovdje možete saznati kako se riješiti kuhinjskih moljaca.

Prvi korak u borbi protiv kuhinjskih moljaca je temeljito čišćenje. Uklonite sve hrane koje su zaražene i pobrinite se da sve ostale hrane budu pohranjene u hermetički zatvorenim posudama. Očistite police, ladice i sve druge površine na kojima se hrana čuva.

Sljedeći korak je korištenje različitih sredstava protiv moljaca kako biste ih se riješili. Možete koristiti razne kućne lijekove, poput sode bikarbone, eteričnih ulja i lavande, kao sprejeva i zamki za moljce. Sprejevi sadrže kemikalije koje su efikasne u uništavanju jaja i ličinki moljaca, dok zamke privlače odrasle moljce i hvataju ih prije nego što polože jaja.

Također je važno provjeriti sve proizvode koje kupujete u trgovini kako biste se uvjerili da nisu zaraženi moljcima prije nego što ih unesete u kuću. Stavite sve kupljene proizvode u zamrzivač na jedan dan kako biste uništili ličinke ili jajašca. To je super način kao se riješiti moljaca prije nego što se pojave.

I naravno, kako biste spriječili ponovni pojavljivanje moljaca, morate redovito čistiti i održavati higijenu u kuhinji i ostavi, te pohranjivati hranu u hermetički zatvorenim posudama.