Korištenje i primjena parfema umjetnost je koju možete brzo svladati

Kako se nanosi muški parfem

Želite li da vam parfem poveća atraktivnost ili vam poveća samopouzdanje, morat ćete ga prvo znati pravilno koristiti

for-men-391445_1920.jpg

Mirisi igraju ključnu ulogu u tome kako vas drugi percipiraju i pamte. Kao takav, sastavni je dio vašeg osobnog stila i nešto što možete iskoristiti u svoju korist. No, želite li da vam parfem poveća atraktivnost ili vam poveća samopouzdanje, morat ćete ga prvo znati pravilno koristiti.

Korištenje i primjena parfema umjetnost je koju možete brzo svladati. Sve što je potrebno su prave smjernice o tome kako odabrati izvrstan miris, gdje i kada ga koristiti, koliko koristiti i kako ga čuvati. Srećom, imamo sve odgovore i stvorili smo ovaj priručnik za muškarce o nanošenju parfema.

Gdje primijeniti parfem

Da biste pravilno iskoristili miris, morate znati gdje primijeniti parfem. Idealno bi bilo da muškarci nanose parfem na pulsne točke ili na najtoplija područja tijela. Zahvaljujući toplini, ta područja koja uključuju vrat, prsa, ramena, zapešća i unutarnje laktove mogu učinkovitije projicirati miris, što znači da je potrebno manje mirisa. Da biste ciljali ta područja, odaberite samo jedno ili dva na koja ćete se usredotočiti. Posebno su zapešća i vrat izvrsna kombinacija. Također imajte na umu da iako su pazuh i iza koljena također topla područja, oni obično nisu idealni za parfem.

Kako primijeniti parfem

Parfem nanesite nakon izlaska iz tuša na čistu i suhu kožu.

Ne prskajte parfem u zrak i hodajte kroz njega.

Ciljajte pulsne točke, poput unutarnjih zapešća i vrata.

Držite bočicu 3-6 centimetara dalje od kože prilikom prskanja.

Ne koristite previše (idealne su 2-4 šprice).

Ne trljajte parfem u kožu nakon nanošenja.

Nanesite na zapešća kad miris popusti.

Također je važno primijetiti razliku između dizajnerskih parfema i nišnih parfema kada se gledaju vrste mirisa. Dizajnerske parfeme kreiraju dizajnerske marke i izuzetno su česte. Dizajnirani su za masovnu potrošnju, što znači da obično sadrže mekše i sigurnije mirise koji će se svidjeti većem broju ljudi. Također se izrađuju od uobičajenijih materijala radi uštede novca i omogućavanja većeg obima proizvodnje. Nišni parfemi, s druge strane, pružaju selektivnijim kupcima više jedinstvenih mirisa. Takve parfeme često mogu polarizirati zbog svojih smjelih mirisa i obično koštaju više od dizajnerskog mirisa. Kao takve, njih obično biraju samo ljubitelji mirisa.

Kako odabrati dobar parfem

Što se tiče izvrsnog mirisa, morate znati odabrati dobar parfem. Da biste to učinili, započnite prskanjem parfema iz daljine na uzorke kartica i odlučite koji mirisi vam se u početku najviše sviđaju. Dok to radite, imajte na umu da svježi i lagani mirisi najbolje djeluju na ljeto, dok su jači mirisi s notama drveta ili začina idealni za zimu. Zatim osigurajte da će miris odgovarati vašoj koži i da ostane dugo stajati prskajući uzorak na zglob i ostavljajući ga cijeli dan, redovito mirišući kako biste vidjeli kako djeluje i razvija se. Na taj ćete način steći izvrstan uvid u to kako će izgledati redovito nošenje parfema prije nego što ga kupite.

Koliko parfema koristiti

Nakon što ste pronašli svoj idealan parfem, morate znati kako ga pravilno primijeniti. Iako to znači znati gdje ga koristiti na tijelu, to također znači znati koliko prskati. Premalo i nitko neće moći osjetiti miris vašeg skupog parfema. Previše i svi će biti preplavljeni njegovim mirisom, i to ne na dobar način. Dakle, morate primijeniti samo pravi iznos. Međutim, ako niste sigurni, znajte da je s mirisom često manje bolje. Što se tiče specifičnosti, koliko sprejeva trebate ovisit će o mirisu koji koristite. Iako jaki mirisi mogu zahtijevati samo dva ili tri šprica, lakši, poput proljetnih i ljetnih mirisa, možda će trebati četiri do šest raspršivača kako bi imali isti učinak.

Također, obavezno svakodnevno nanosite parfem kako biste stekli naviku korištenja mirisa.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.