Savjeti i trikovi

Praktični savjet kako sakriti rupu na majici

Primijetili ste rupu na vašoj najdražoj majici? Ne morate ju odmah baciti. Postoji jednostavan trik kako sakriti rupu na majici.

sivanje.jpg
Foto: Pixabay

Rupe na majicama vas ne moraju tjerati da tražite zamjenu po policama. Možete sami sakriti rupu na majici u svega nekoliko minuta. Najbolja stvar kod ovog brzog načina za sakrivanje rupe na majici je to što ne morate biti profesionalni majstor da biste to učinili. Iako zahtijeva malo šivanja, svatko se može snaći, čak i ako nikada niste imali iglu i konac u ruci.

 Prvo što trebate napraviti kako biste sakrili rupu na majici je okrenuti majicu naopako. Odmotajte oko 50 cm konca. Odrežite ga oštrim škarama, a zatim provucite kraj konca koji ste upravo odrezali kroz ušicu igle. Spojite krajeve konca i zavežite čvor na kraju.

Sljedeći korak načina kako sakriti rupu na majici je šivanje. Počnite šivati s desne strane rupe na majici. Provucite iglu kroz nekoliko niti i provucite konac. Ovo učvršćuje čvor na mjestu. Uhvatite nekoliko pramenova na suprotnoj strani i nježno ih provucite. Nastavite ići s jedne strane na drugu, zatvarajući rupu u procesu. Kada dođete do lijeve strane i rupa je zatvorena, završite pričvršćivanjem čvora.