Trikovi i savjeti

Kako jednostavno i brzo sakriti rupu na jakni?

Jeste li znali da možete sakriti rupu na jakni pomoću ljepljive trake? Saznajte jednostavan i kreativan način za sakrivanje rupe na jakni.

jakna.jpg
Foto: Pixabay

Primijetili ste rupu na jakni i želite ju zašiti? Općenito nije dobra ideja pokušavati zašiti poderotinu ili rupu na pernatoj jakni. Zbog vrlo lagane tkanine koja se koristi u izradi većine pernatih jakni, trebat će vam vrlo fina igla i konac da obavite posao, a čak i male rupice od igle mogu uzrokovati iznenađujuće dramatično curenje perja. Stoga je najbolji način kako sakriti rupu na jakni uz pomoć ljepljive trake.

Ljepljiva traka općenito dobro funkcionira jer se lijepi za većinu tkanina i to je predmet koji većina penjača i planinara nosi u slučaju nužde. Prvo što je potrebno napraviti kako bi sakrili rupu na jakni je otkinuti komad ljepljive trake. Otkinite traku dovoljno veliku da prekrije rupu na jakni i pažljivo je zalijepite preko oštećenog područja. Zagladite traku kako biste osigurali dobro držanje.

Međutim, ukoliko tražite elegantnije rješenje za sakriti rupu na jakni, možete koristiti traku za popravak. Uzmite škare i izrežite traku traku na željenu veličinu, ostavljajući rub od oko 6 mm oko rupe na jakni. Ne zaboravite zaokružiti kutove trake. To će osigurati čvrsto držanje i spriječiti odljepljivanje trake. Ova dva načina kako sakriti rupu na jakni su izuzetno efikasna i učiniti će rupu na jakni gotovo nevidljivom.