Zimske radosti

Kako odabrati klizaljke?

Ako volite uživati u zimskim sportovima, sanajte kako odabrati klizaljke

ice-skates-3971281_1920.jpg
Foto: Pixabay

Zima je mnogima najdraže doba godine zbog brojnih aktivnosti koje su tada dostupne. Jedan od dražih sportova zasigurno je klizanje koje osim rekreacije predstavlja i zabavu. No, ako ste početnik u klizanju važno je znati kako odabrati klizaljke.

Image

Da biste u potpunosti uživali u ovom šarmantnom zimskom sportu, morat ćete naučiti kako odabrati klizaljke. Odabir klizaljki uvelike ovisi o vašim sposobnostima na ledu. Naime, ako samo amaterski kližete, neće vam trebati profesionalne klizaljke koje koriste vješti klizači. Ako ste amater u klizanju, bit ćete sasvim zadovoljni jeftinijim odabirom, no imajte na umu da jeftinije uvijek ne znači i najisplativije jer ponekad za ono što namjeravate koristiti više godina vrijedi izdvojiti nešto više. Svakako se preporuča da pronađete trgovinu s klizaljkama te se obratite stručnom osoblju koje će vam preporučiti idealne klizaljke za vaše potrebe.


Ako razmišljate o tome kako odabrati klizaljke, valja imati na umu i pravilan odabir veličine. Vodite se veličinom koju inače nosite, no vodite računa i o tome da prilikom isprobavanja klizaljki imate dovoljno mjesta za stopalo i da vas ništa ne stišće te po mogućnosti radije birajte one klizaljke u kojima vaše stopalo ima malo više dodatnog mjesta ako na klizanje planirate nositi deblje čarape. Naravno, nemojte pretjerivati jer klizaljke ne smiju biti prevelike niti prelabavo stajati na stopalu jer će vam klizanje biti vrlo neudobno.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.