Mjerenje

Kako na pravilan način i točno izmjeriti poprsje?

Kupujete novu haljinu putem interneta? Za odabir pravog broja haljine trebate znati širinu poprsja. Saznajte zašto je mjerenje poprsja važno te kako izmjeriti poprsje.

mjerenje.jpg
Foto: Pixabay

Mjerenje širine poprsja je važan dio procesa odabira odgovarajućeg rublja, sportske opreme ili zaštitne opreme za rad. Širina poprsja određuje koliko prostora imate u grudima i koliko je prostora potrebno da biste osjetili udobnost i slobodu kretanja. No, kako izmjeriti poprsje?

Prvo što trebate učiniti kada želite izmjeriti poprsje je stati uspravno s ravnim leđima. Stavite krojačku vrpcu oko grudi ispod ramena. Držite krojačku vrpcu čvrsto, ali ne prečvrsto da se udubi u kožu. Dopustite da se vrpca opusti i pomaknite se u udoban položaj.

Sljedeće što trebate učiniti kada želite izmjeriti poprsje je pročitati mjere i zabilježiti ih. Mjerenje širine prsa pomaže vam da dobijete točniju veličinu i osigurava udobnost i slobodu kretanja. Osigurajte da mjerni trak ne pritišće kožu i da ne utječe na vašu kretnju. S točnim mjerenjem širine prsa, osigurat ćete da vaše odabrano rublje ili zaštitna oprema odgovara vašim potrebama i omogućuje vam da se osjećate ugodno i sigurno.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.