Maslinovo ulje za kosu je najbolji prirodni tretman

Kako koristiti maslinovo ulje na kosi

Maslinovo ulje je vrlo učinkovit lijek koji se često koristi u liječenju gubitka kose .

pexels-cottonbro-3997989.jpg

Maslinovo ulje kao regenerator

Ljudi su tisuće godina koristili maslinovo ulje za njegu kose, tvrdeći da ono dodaje sjaj, mekoću i elastičnost.

Primarni kemijski elementi maslinovog ulja su oleinska kiselina, palmitinska kiselina i skvalen. Sve su to omekšivači, što znači da imaju svojstva omekšavanja. U stvari, mnogi šamponi i regeneratori sadrže laboratorijske verzije emolijensa.

Postoji vrlo malo znanstvenih dokaza koji podupiru popularnost maslinovog ulja u njezi kose. No, neka istraživanja o učinku maslinovog ulja pokazuju da ono može imati glavni hidratantni učinak.

Maslinovo ulje moglo bi dodati mekoću i ojačati kosu prodiranjem u osovinu kose i očuvanjem vlage. Sjaj koji dolazi od maslinovog ulja možda je posljedica ulja koje zaglađuje vanjsku kožicu kose.

Na kraju ćete možda napraviti neke eksperimente prije nego što pronađete rutinu koja odgovara vašim potrebama. Ako nikada niste koristili maslinovo ulje za njegu kose, evo kako započeti.

Izmjerite

Ako nikada prije niste eksperimentirali s maslinovim uljem kao proizvodom za kosu, za prvi tretman upotrijebite samo žlicu ili dvije.

Koliko maslinovog ulja trebate koristiti, ovisi o tome koliko duboko želite navlažiti i gdje. Za krajeve neće trebati više od žlice.

Ako liječite cijelu glavu, trebat će vam najmanje 1/4 šalice maslinovog ulja - pogotovo ako imate dugu ili vrlo gustu kosu.

Masaža

Nekoliko minuta duboko umasirajte ulje u kosu. Također ga možete umasirati u vlasište ako imate suho vlasište.

Za najučinkovitije kondicioniranje umotajte kosu u kapu za tuširanje i pustite da se ulje upije 15 minuta ili više.

Isperite

Češljajte kosu češljem sa širokim zubima prije nego što šamponirate ulje. To će olakšati češljanje i oblikovanje nakon toga.

Šamponirajte rigorozno i ​​osušite kosu da biste vidjeli rezultate. Možda ćete trebati šamponirati dva puta, ovisno o tome koliko ste nanijeli.

U kondicioniranju s maslinovim uljem nema ništa štetno. Ako vaša kosa nije dovoljno suha da joj svakodnevno treba hidratantni tretman, koristite ga jednom tjedno ili rjeđe za najbolje rezultate.

Tko treba koristiti maslinovo ulje?

Korištenje ulja općenito možda nije prikladno za svaki tip i teksturu kose, jer neki tipovi kose zadržavaju ulje dulje od drugih. Vaše tijelo prirodno proizvodi ulje kroz žlijezde pričvršćene na folikule dlake, a to ulje ima tendenciju bržeg putovanja niz tanku, ravnu kosu nego niz grubu ili kovrčavu kosu.

Gusta kosa

Maslinovo ulje je najkorisnije za suhu, gustu kosu. Zagovornici kažu da kosu može održavati vlažnom i jakom. Maslinovo ulje teži tanjoj kosi. Masna kosa i vlasište jednostavno ne trebaju ulje.

Obrađena kosa

Jako obrađena kosa - poput kose koja je tretirana relaksatorima ili izbjeljivačima - posebno koristi dodatnu vlagu.

Uvijek pričekajte najmanje 72 sata nakon početnog tretmana prije nego što nanesete maslinovo ulje. Ako maslinovo ulje koristite na izbijeljenoj kosi, testirajte pramen kako biste bili sigurni da ulje ne ostavlja trag zelene sjene iza sebe.

Ispucali vrhovi

Maslinovo ulje može vam pomoći izgladiti slomljene ili opečene vrhove kose. Nanesite ga na posljednja 2 centimetra pramenova koji su oštećeni.

Iako samo tretirate vrhove, neka vam kosa bude pričvršćena kako vam maslinovo ulje ne bi došlo na odjeću. Da biste kosu uredili do kraja, počnite od vlasišta i masirajte ulje do vrhova.

Ostala upotreba

Uši

Maslinovo ulje može pomoći u uklanjanju ušiju, ali nije ništa učinkovitije od ostalih tretmana uljem ili kondicioniranjem. Ključno je koristiti odgovarajući češalj i pobrinuti se da izvadite sve žive uši i njihove gnjide.

Perut

Ako pokušavate liječiti perut, imajte na umu da ona ima mnogo uzroka, uključujući gljivice. Koliko znamo, nema lijeka za perut, iako bi upotreba maslinovog ulja mogla smanjiti vaše pahuljice.

Umasirajte maslinovo ulje u suho vlasište i iščešljajte pahuljice peruti. Ostavite maslinovo ulje u kosi i pokrijte ga kapom za tuširanje za dodatno kondicioniranje.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.