Empatija

Kako na pravilan način izraziti sućut?

Želite izraziti sućut bliskom prijatelju ili poznaniku nakon tragedije? To možete učiniti na jednostavan i pristojan način. Saznajte kako izraziti sućut.

sućut.jpg
Foto: Pixabay
Play logo

Cilj izražavanja sućuti je ponuditi svoje suosjećanje i brigu za ožalošćene. Možete reći koliko će vam nedostajati osoba koja je umrla ili možete podijeliti sretnu uspomenu. Iako bi moglo biti teško znati što reći nekome tko je izgubio voljenu osobu, najvažnije je komunicirati da vam je stalo do ožalošćene osobe i da ste dostupni kao izvor podrške. No, kako izraziti sućut?

Play logo

Prvo što trebate učiniti kada želite izraziti sućut je reći koliko vam je žao zbog tragedije. To možete učiniti frazom poput „Iskreno mi je žao zbog vašeg gubitka“. Iako je ova fraza postala klišej, to je jednostavan i jezgrovit način izražavanja vaše empatije.

Osim toga, za pravilno izražavanje sućuti možete ponuditi pomoć ožalošćenima. To učinite rečenicom poput „Uz vas smo. Ukoliko bilo što možemo učiniti kako bi vam pomogli, samo recite“. Davanje do znanja osobi da ste svjesni emocionalne težine situacije može pomoći ožalošćenoj osobi da se osjeća manje izolirano u svom iskustvu, a podsjećanje osobe da vam je dovoljno stalo da mislite na nju može pomoći ožalošćenoj osobi da se osjeća manje izolirano u svijetu.

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.