Praktični savjeti

Gdje postaviti detektor ugljičnog monoksida?

Detektor ugljičnog monoksida potrebno je postaviti na dobro mjesto. Saznajte gdje postaviti detektor ugljičnog monoksida.

alarm.jpg
Foto: Pixabay

Ugljični monoksid je bezbojan, bezmirisan i bezokusni plin koji se oslobađa tijekom nekompletnog izgaranja fosilnih goriva poput drva, plina i ugljena. Ovaj plin je vrlo opasan i može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, pa čak i smrti, ako se udahne u većim količinama. Jeste li znali da možete postaviti detektor ugljičnog monoksida? Pogledajte gdje postaviti detektor ugljičnog monoksida.

Vrlo je važno instalirati detektor ugljičnog monoksida u vašem domu, kako bi se osigurala sigurnost vaše obitelji i doma. Detektori ugljičnog monoksida obično se postavljaju u blizini spavaćih soba, jer su ljudi najosjetljiviji tijekom spavanja, a detektori će također biti u stanju otkriti opasne koncentracije plina u zraku tijekom noći.

Preporuča se instaliranje barem jednog detektora ugljičnog monoksida u svakom domu, ali najbolje je imati ih u svakoj spavaćoj sobi, kao i u dnevnim boravcima i kuhinjama. Detektori ugljičnog monoksida trebali bi se postavljati na zidovima, otprilike na sredini visine, ili na stropovima. Također je važno izbjegavati postavljanje detektora ugljičnog monoksida u blizini izvora plina, kao što su plinska pećnica ili peć na drva, kako bi se izbjegla pogrešna očitanja. Sada ste sigurni gdje postaviti detektor ugljičnog monoksida i zašto.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.