Svijet tkanina

Kakav je denim materijal? Koje su osnovne karakteristike denim materijala?

Kakav je denim materijal? Denim materijal je jedna čvrsta tkanina koja se može koristiti za izradu svih oblika odjeće.

denim.jpg
Foto: Pixabay

Plave traperice postale su toliko sveprisutne diljem svijeta da su postale gotovo sinonim za američki stil. Ono što je nekoć bio čvrst, radnički tekstil proširio se i postao bitna komponenta modne industrije.

Što je zapravo denim materijal? Odakle dolazi ova tkanina i zašto je njena popularnost nesmanjenom tijekom desetljeća? Uronit ćemo u sva ova pitanja i više dok vam budemo govorili sve što trebate znati o traper tkanini.

Denim materijal je jedna od najpoznatijih tkanina na svijetu. U trenutku kada izgovorite riječi "traperice", svi oko vas znaju o čemu pričate. Denim materijal je popularan izvan nacionalnih i kulturnih granica, a traper je postao simbol američke kulture diljem svijeta.

S vremenom je ovaj stil pamučnog tkanja s osnovnim licem postao popularan u cijeloj regiji, a ta se popularnost proširila i na susjednu Italiju. Denim materijal ostao je u širokoj upotrebi u trapericama od 1850-ih. Nijedan drugi odjevni predmet nije opstao u američkoj kulturi kao plave traperice, što taj par Levi traperica u vašem ormaru čini svojevrsnim artefaktom baštine.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.