kako ga obaviti učinkovito?

Čišćenje plijesni sa silikona

Čišćenje plijesni sa silikona ne mora biti naporan posao ako ga obavljate redovito, a sada saznajte i kako spriječiti njezino nastajanje

bathroom-1872193_1920.jpg
Foto: Pixabay

Kada je riječ o čišćenju kupaonice, nitko ne voli vidjeti crne mrljice na rubovima kade, tuš kabina, umivaonika… U nastavku saznajte kako najefikasnije odraditi čišćenje plijesni sa silikona.

Image

Kupaonica zna biti pravi rasadnik plijesni iz logičnih razloga – vlažna je, topla i bez dovoljno zraka. Kako biste spriječili nastajanje plijesni, puštajte lagano otvoren prozor ili barem odškrinuta vrata dok se tuširate. U suprotnom, koristite odvlaživač zraka ili pak ventilator.

Odaberite sredstva za čišćenje s manjim udjelom opasnih kemikalija iako mnogi stručnjaci tvrde da su najučinkovitije oružje upravo voda i krpica od mikrovlakana. Za uspješno čišćenje plijesni sa silikona poslužit će i stara četkica za zube.

Ako ribanje ne daje rezultate, prebacite se na izbjeljivanje. Tri mjerice vode plus jedna mjerica sredstva za izbjeljivanje jednako je ubojita kombinacija za plijesan. Još jedan savjet koji će možda smanjiti pojavu plijesni – sušite ručnike izvan kupaonice, a zavjese na kadi ili tuš kabini neka budu od sintetičkih materijala kako bi puno manje upijale tekućinu. Također, čuvajte površine u kupaonici te ih čistite od ostataka šampona, sapuna, ulja i krema za tijelo.

Čišćenje plijesni sa silikona ne mora biti naporan posao ako ga obavljate redovito te ako poduzmete sve da spriječite nastajanje.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.