Čišćenje indukcijske ploče korak po korak

Čišćenje indukcijske ploče

Donosimo vam 5 glavnih savjeta o tome kako uvijek održavati svoju indukcijsku ploču čistom i higijenskom

pexels-cottonbro-4781427.jpg

Tehnologija indukcijske ploče je fantastična za suvremene kuhinje. Primjena topline točno gdje i kada je potrebno znači da možete kuhati s maksimalnom brzinom i fleksibilnošću, a istovremeno štedite i energiju.

Ali je li jednostavno održavati indukcijske ploče čistima?

Srećom, staklokeramička površina samo zagrijava položaj vašeg posuđa; ostatak ploče za kuhanje ostaje hladan, što olakšava rješavanje problema. Evo naših 5 glavnih savjeta o tome kako uvijek održavati svoju indukcijsku ploču čistom i higijenskom:

KORISTITE PRAVE LONCE I TAVE ZA SVOJU INDUKCIJSKU PLOČU

Prvo, ako ste znatno uložili u nadogradnju uređaja za kuhanje u kuhinji, ima smisla koristiti ispravno posuđe. Izbjegavajte lonce i tave koji mogu ogrebati površinu staklene peći: staklo, kamen, aluminij, keramika ili lijevano željezo. Umjesto toga upotrijebite posuđe izrađeno od čelika i magnetski nehrđajući čelik koji sadrži malo željeza.

ODMAH OČISTITE

Da biste kasnije izbjegli dodatni posao, najbolje je što prije očistiti izljeve i mrlje, idealno čim je peć dovoljno hladna na dodir. Šećerne ili sirupaste, ljepljive prolive posebno treba ukloniti što je brže moguće. Vlažnom spužvom ili krpom čim prije obrišite mrlje.

SVAKODNEVNO ČIŠĆENJE

Nakon što se ploča za kuhanje ohladi, obrišite vlažne prolijeve krpom ili spužvom i toplom sapunicom. Ako je potrebno, upotrijebite kuhinjski sprej namijenjen uklanjanju masnoće ili bilo koji blagi deterdžent za kućanstvo također treba obaviti posao. Isperite i osušite, a zatim nanesite bijeli ocat na vrh štednjaka čistom krpom za dodatni sjaj. Na kraju polirajte čistom i suhom krpom.

Poželjno je povremeno koristiti sredstvo za čišćenje stakla za sanaciju indukcijske ploče za kuhanje.

UKLANJANJE MRLJA

Za žilave, slijepljene ili izgarane mrlje od hrane možda ćete trebati koristiti strugalicu ili britvicu; njih treba kupiti izravno od proizvođača ploče za kuhanje i koristiti ih izuzetno oprezno kako ne bi oštetili staklenu površinu.

Dodajte obilnu količinu tekućeg deterdženta za čišćenje na zahvaćeno područje, a zatim strugalicom pažljivo uklonite opečenu mrlju. Držeći rezni rub što je moguće ravnije uz staklo, pomičite strugalo prema naprijed i nazad dok mrlja ne nestane.

ŠTO NE RADITI

Kako biste zaštitili površinu indukcijske nape, važno je ne koristiti abrazivna ili kaustična sredstva za čišćenje. Držati podalje od deterdženata koji sadrže bjelilo ili amonijak ili bilo koje sredstvo za ribanje. Isto tako, nikada nemojte koristiti pločice za ribanje ili čeličnu vunu za čišćenje ploče za kuhanje. Ako površina postane ogrebotina, mrlje od hrane zapravo se mogu više ugraditi i trajno oštetiti staklo.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.