Tehnologija

Tablet ili iPad - što kupiti tablet ili ipad?

Želite uložiti u novi pametni uređaj no ne znate želite li tablet ili iPad? Saznajte prednosti tableta i iPada kako bi vam pomogli donijeti odluku što kupiti, tablet ili iPad.

tablet.jpg
Foto: Pixabay

Većina kupaca nije svjesna razlike između tableta i iPada, te im je teško razlučiti koji će im pametni uređaj biti bolji, tablet ili iPad. Međutim, postoji nekoliko razlika između tableta i iPada, a na temelju tih razlika možete donijeti odluku što je bolje za vas, tablet ili iPad.

Kako bi odlučili koji uređaj odabrati, tablet ili iPad, najprije je potrebno znati glavne razlike između tableta i iPada. Tablet je mobilni računalni uređaj s omogućenim internetom i zaslonom osjetljivim na dodir. Morate imati pristup stalnoj internetskoj vezi putem WiFi-a kako biste dobili najveću vrijednost tableta. Obično je manji od prijenosnog računala, ali veći od pametnog telefona. Relativno je tanak i ima aplikacije za preuzimanje. Tabletom se prvenstveno upravlja dodirom zaslona, ​​a ne upotrebom fizičke tipkovnice. Možda ćete imati opciju priključivanja tipkovnice, ali tipkovnica općenito ne dolazi s tabletom.

iPad je Appleova liniju tableta. iPad radi na Appleovom vlastitom operativnom sustavu pod nazivom iOS. Za razliku od iPada, Android tablet uobičajeno je ime za niz proizvoda s različitim specifikacijama različitih proizvođača. Kada odlučujete hoćete li kupiti tablet ili iPad, glavni čimbenik je cijena. S obzirom da tablete rade različiti proizvođači, njihove cijene će jako varirati, dok su iPadovi proizvodi istog proizvođača, te su im cijene uvijek jednake.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.