Tehnologija

Što znači da je brzina interneta 4G?

Što znači da je brzina interneta 4G? Zašto je važna brzina interneta? Saznajte sve o brzini interneta i što znači brzina od 4G.

laptop.jpg
Foto: Pixabay

4G internet je četvrta generacija mobilnog interneta koja omogućava brže prijenose podataka u usporedbi s prethodnim generacijama. Uz veću brzinu, 4G brzina interneta također pruža poboljšanu stabilnost veze, smanjeno kašnjenje i poboljšanu kvalitetu veze.

Brzina 4G interneta ovisi o različitim čimbenicima, poput kvalitete signala, opterećenja mreže i vrste uređaja. Prema standardima Međunarodne unije za telekomunikacije, minimalna brzina preuzimanja podataka u 4G mrežama trebala bi biti najmanje 100 Mbps, dok je minimalna brzina uploada 50 Mbps.

Međutim, u stvarnosti brzina 4G interneta može varirati ovisno o lokaciji, udaljenosti od odašiljača, tipu uređaja i vremenskim uvjetima. Prosječna brzina 4G interneta u mnogim zemljama danas iznosi između 20 i 30 Mbps. U svakom slučaju, brzina 4G interneta predstavlja značajan napredak u mobilnoj tehnologiji i pruža korisnicima brže i učinkovitije iskustvo pri korištenju mobilnog interneta.