Tehnologija

Što učiniti kada je zaboravljena šifra za otključavanje mobitela?

Ne možete se sjetiti šifre za otključavanje mobitela? U nekoliko koraka otključajte mobitel ako ste zaboravili šifru.

mobitel.jpg
Foto: Pixabay

Zaboravljena šifra za otključavanje mobitela može biti vrlo frustrirajuća situacija, posebno ako ste zaključali sve svoje podatke i kontakte na mobilnom uređaju. Međutim, postoji nekoliko načina na koje možete ponovno dobiti pristup svom mobitelu bez gubljenja podataka.

Ako ste zaboravili šifru za otključavanje mobitela, prva stvar koju biste trebali pokušati jest unijeti pogrešnu šifru pet puta. Nakon toga, mobitel bi trebao zatražiti vaš Google račun i lozinku kako bi potvrdio vaš identitet. Ako ste prijavljeni na svoj Google račun, trebali biste se moći prijaviti i otključati svoj mobitel.

Ako niste prijavljeni na Google račun, ili ako ne možete doći do svog računa iz nekog razloga, sljedeći korak je resetiranje vašeg mobitela na tvorničke postavke. Međutim, ovo će izbrisati sve vaše podatke s mobitela, pa bi prije nego što to učinite, trebali izraditi sigurnosnu kopiju svih važnih podataka.

Postupak resetiranja tvorničkih postavki može se razlikovati ovisno o modelu mobitela, no općenito se može pristupiti iz postavki uređaja ili pomoću kombinacije tipki na uređaju. Potražite upute za resetiranje tvorničkih postavki za svoj model mobitela prije nego što krenete u ovaj postupak.

Ako ste izradili sigurnosnu kopiju podataka, možete ih povratiti nakon resetiranja tvorničkih postavki i ponovno ih pohraniti na svoj mobitel.

U slučaju da niti jedan od ovih postupaka ne funkcionira, preporučujemo vam da se obratite proizvođaču mobitela ili pružatelju usluga kako biste dobili dodatnu podršku i pomoć u otključavanju vašeg mobitela.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.