Društvene mreže

Što učiniti kada je profil stalno aktivan na Messengeru?

Primijetili ste da Messenger stalno prikazuje da ste aktivni. Ne brinite, niste jedini. Kako rješiti problem kada Messenger prikazuje da je vaš profil stalno aktivan na Messengeru?

messenger.jpg
Foto: Pixabay

Messenger je popularna aplikacija za dopisivanje koja je razvijena od strane Facebooka i koristi se za slanje poruka, fotografija, videa i audio datoteka. Ova aplikacija ima preko milijardu korisnika širom svijeta i jedna je od najčešće korištenih aplikacija za komunikaciju. Jedna od značajki Messengera je mogućnost prikaza kada je korisnik aktivan na aplikaciji. To se može vidjeti pored imena korisnika i to obično znači da je korisnik u posljednjih nekoliko minuta bio aktivan na aplikaciji. Međutim, neki korisnici se pitaju zašto se prikazuje da su stalno aktivni, čak i kada nisu otvorili aplikaciju.

Problem prikaza stalne aktivnosti na Messengeru se događa zbog funkcije koja se zove "Aktivni status". Kada je ova funkcija omogućena, Messenger će automatski prikazati da ste aktivni na aplikaciji, čak i ako samo koristite svoj telefon ili računalo. To je zato što Messenger koristi senzore uređaja kako bi otkrio kada ste aktivni na njemu, čak i ako ne razgovarate s nekim.

Ako ne želite da drugi vide da ste stalno aktivni, možete isključiti funkciju Aktivnog statusa u postavkama aplikacije. Međutim, važno je napomenuti da će se tada prikazati da ste zadnji put bili aktivni prije nego što ste isključili funkciju.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.