Društvene mreže

Što su ograničene poruke na Instagramu? Koju ulogu imaju ograničene poruke na Instagramu?

Što su ograničene poruke na Instagramu? Kako koristiti ograničene poruke na Instagramu? Saznajte što su ograničene poruke na Instagramu i kako se koriste.

drustvene-mreze.jpg
Foto: Pixabay

Ograničene poruke su nova značajka koju je nedavno predstavio Instagram koja omogućuje korisnicima da šalju poruke samo osobama koje prate i primaju poruke samo od osoba koje prate. Ova značajka dodaje dodatni sloj privatnosti i sigurnosti na Instagramu.

Ograničene poruke pomažu u zaštiti od neželjenih poruka od nepoznatih ljudi i širenja neprimjerenog sadržaja. To je posebno važno za mlade korisnike koji mogu biti mete online predatora i drugih štetnih aktivnosti. Značajka ograničene poruke pomaže u smanjenju količine neželjenih poruka koje se primaju i čini razmjenu poruka na Instagramu ugodnijom i sigurnijom.

Da biste koristili ograničene poruke na Instagramu, korisnik treba otvoriti razgovor s osobom koju žele ograničiti i pritisnuti ikonu s tri točke u gornjem desnom kutu. Zatim odaberite "Ograničite poruke" i ta će osoba biti dodana na popis ograničenih osoba. Korisnik može dodati i ukloniti osobe s popisa u bilo kojem trenutku.

Osim ograničenih poruka, postoje i druge značajke koje Instagram pruža kako bi poboljšao sigurnost korisnika, kao što su dvofaktorska autentifikacija, skrivanje priča od neželjenih pratitelja i mogućnost prijavljivanja neprimjerenog sadržaja. Instagram se redovito ažurira kako bi poboljšao sigurnost i uklonio bilo kakve nedostatke u sustava.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.