Tehnologija

Što je podatkovni promet u mobilnoj mreži?

Sve češće se susrećete s pojmom podatkovni promet. Što je podatkovni promet u mobilnoj mreži?

mobilni-podaci.jpg
Foto: Pixabay

Mobilni podaci su ono što vašem pametnom telefonu omogućuje da se spoji na internet kada ste daleko od Wi-Fi mreže. Uređaji s omogućenim mobilnim podacima mogu slati i primati informacije putem bežične mobilne veze. Sve dok imate uključen podatkovni promet na pametnom telefonu, možete koristiti mobilni internet.

No, kako funkcionira podatkovni promet u mobilnoj mreži? Podatkovni promet omogućuju vašem pametnom telefonu pristup internetu čak i kada niste povezani na Wi-Fi. Podatkovni promet omogućuje vam internetsku vezu s bilo kojeg mjesta sve dok ste povezani na mobilnu mrežu.

Što troši najviše podatkovnog prometa u mobilnoj mreži? Aplikacije, internetski preglednik i e-pošta troše podatkovni promet. Potrošnja podatkovnog prometa mjeri se u megabajtima i gigabajtima. Postoji otprilike 1000 MB u 1 GB podataka. Sve što šaljete ili primate s interneta zahtijevat će određenu količinu podataka. Važno je znati što je podatkovni promet u mobilnoj mreži kako bi znali koliko podatkovnog prometa vam je potrebno.