Tehnologija

Što je mrežni disk? Koje su osnovne karakteristike mrežnog diska?

Nekoliko osoba koristi isti internet u vašem kućanstvu? Mrežni disk je najbolji način za zaštitu podataka među korisnicima. Donosimo što je mrežni disk i kako ga koristiti.

internet.jpg
Foto: Pixabay
Play logo

Mrežni disk je datoteka kojoj može pristupiti bilo tko na mreži s odgovarajućim vjerodajnicama ili autorizacijom. Pristup mrežnom disku ne jamči pristup svim podacima, ali budući da su na istoj internetskoj mreži kao i mrežni disk, korisnici s ispravnim vjerodajnicama mogu pristupiti sadržaju te određene mape.

Play logo

No, kako su mrežni diskovi korisni? Mrežni diskovi mogu se smatrati pohranom u oblaku sadržanom u jednoj mreži. Kada imate datoteke na prijenosnom računalu kojima također želite pristupiti na stolnom računalu vašeg partnera ili na tabletu, tu može pomoći mrežni disk. Spremanjem tih datoteka na mrežni disk, svi uređaji na toj mreži, s odgovarajućim vjerodajnicama za pristup mogu doći do tih datoteka.

Osim toga, mrežni disk je izvrstan uređaj za tvrtke. Ako vaša tvrtka ima nekoliko ljudi koji rade na istoj lokaciji u maloj mreži, mogu koristiti mrežni disk kako bi jednostavnije i brže pristupili svim svojim podacima. Kada znate što je mrežni disk, možete ga početi koristiti u svakodnevnom životu.

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.