Društvene mreže

Što je LinkedIn? Koje su osnovne karakteristike aplikacije LinkedIn?

Želite napraviti LinkedIn profil no niste sigurni što je točno LinkedIn? LinkedIn je društvena mreža, no ima nekoliko ključnih razlika između LinkedIna i ostalih društvenih mreža. Saznajte što je LinkedIn.

linkedin.jpg
Foto: Pixabay

LinkedIn je stranica za društveno umrežavanje osmišljena posebno za poslovnu zajednicu. Cilj stranice je omogućiti registriranim članovima spanjanje s ljudima koje poznaju i kojima profesionalno vjeruju. LinkedIn je također izvor za profesionalce za pronalaženje poslova, istraživanje tvrtki i dobivanje vijesti o njihovoj industriji i poslovnim vezama.

Kada znate što je LinkedIn, važno je znati po čemu se on razlikuje od ostalih društvenih mreža. LinkedIn se razlikuje od drugih društvenih mreža, poput Facebooka, Twittera i Instagrama po tome što je dizajniran posebno za poslovno umrežavanje. To je zatvorenija mreža, gdje se članovi obično povezuju samo s ljudima koje već poznaju ili ih je netko u njihovoj mreži upoznao. To čini LinkedIn idealnim za izgradnju profesionalnih odnosa, za razliku od osobnih.

No, tko koristi LinkedIn? LinkedIn prvenstveno koriste tri skupine ljudi, a to su pojedinci, prodajni predstavnici i regruteri. Za pojedince, LinkedIn je sjajan način za upravljanje karijerom, pronalaženje posla, istraživanje tvrtki, povezivanje s poslovnim kontaktima i dobivanje novosti o industriji. Prodavači koriste LinkedIn za stvaranje potencijalnih kupaca i izgradnju odnosa s potencijalnim kupcima. Regruteri koriste LinkedIn za pronalaženje kandidata za otvorena radna mjesta, istraživanje tvrtki i povezivanje s potencijalnim zaposlenicima.