Tehnologija

Što je kabelski internet? Kako koristiti kabelski internet?

Želite ubrzati internet na vašem računalu? Kabelski internet je pravo rješenje za to. Saznajte što je kabelski internet i kako on funkcionira.

kabelski-internet.jpg
Foto: Pixabay

Kabelski internet, koji se naziva i ethernet je komunikacijska tehnologija koja se koristi za povezivanje uređaja u lokalnoj mreži. Definira pravila pomoću kojih računalni uređaji komuniciraju preko mreže. Za razliku od Wi-Fi-ja , koji je tehnologija bežičnog umrežavanja, kabelski internet koristi kablove za prijenos podataka.

Kabelski internet je osmišljen prije gotovo 50 godina te je to bio jedini način spajanja na internet. Međutim, čak i nakon nastajanja bežične Wi-Fi mreže, kabelski internet se i dalje masovno koristi jer je sigurniji i brži od bežične internetske veze.

Kada znate što je kabelski internet, važno je poznavati neke od prednosti kabelskog intereta. Kabelski internet je i dalje popularna mrežna tehnologija jer nudi nekoliko prednosti. Ono što je najvažnije, kabelski internet je brži od ostalih mrežnih tehnologija, uključujući Wi-Fi. A budući da koristi kabel za prijenos podataka s jednog uređaja na drugi, može pružiti brzinu i pouzdanost. Osim toga, ne morate brinuti o mrežnim smetnjama ili fizičkim preprekama.

Kabelski internet je također kompatibilan sa prethodnim verzijama, čak i ako koristite noviji kabel sa starijom mrežnom sklopkom ili stariji kabel s novim usmjerivačem, možete očekivati ​​da će veza raditi besprijekorno.