Pametni uređaji

Što je iPad? Koje su osnovne karakteristike iPada?

Zbunjuju vas izrazi poput iPada te želite jednom i zauvijek saznati što je iPad? Saznajte što je iPad i koje su osnovne karakteristike iPada.

ipad.jpg
Foto: Pixabay

Najjednostavniji odgovor na pitanje što je iPad je da je iPad tablet koji je dizajnirala tvrtka Apple. iPad ima zaslon od 9.7 inča osjetljiv na dodir s kojim korisnici mogu komunicirati izravno potezima prsta. Ovaj prijenosni uređaj može se koristiti za pregledavanje weba, slušanje glazbe, gledanje filmova, čitanje e-knjiga i igranje igrica, između ostalog.

Kada je odgovoreno na pitanje što je iPad, potrebno je opisati osnovne karakteristike iPada. Najznačajnije značajke iPada su njegov živopisan zaslon, dugo trajanje baterije i ogroman broj aplikacija. Uređaj je također opremljen senzorima okoline kao što su akcelerometar, senzor ambijentalnog svjetla i magnetometar. Aplikacije za iPad mogu se preuzeti s Apple App Storea.

Iako se gotovo svih 350.000 aplikacija dizajniranih za iPhone može pokrenuti na iPadu, postoje tisuće aplikacija dizajniranih posebno za iPad, uključujući popularne igre. iPad pokreće mobilni operativni sustav iOS te stoga može koristiti iste aplikacije kao iPhone. Sada kada znate što je iPad, možete odlučiti želite li kupiti iPad.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.