Tehnologija

Što je chatbot? Kako se koristi chatbot?

Sve češće čujete pojam chatbot, ali ne znate što je točno chatbot. Otkrivamo što je chatbot i kako se koristi.

kompjuter.jpg
Foto: Pixabay

Chatbot je računalni program koji koristi umjetnu inteligenciju i prirodni jezik za razgovor s korisnikom u realnom vremenu. Ovi botovi se sve više koriste u raznim industrijskim granama, od e-trgovine do bankarstva i osiguranja, kako bi pružili bolju korisničku uslugu i poboljšali poslovne rezultate.

Chatbotovi mogu biti programirani za obavljanje raznih zadataka, kao što su odgovaranje na pitanja korisnika, pružanje informacija, obavljanje transakcija, pružanje podrške i rješavanje problema. Kao što su dizajnirani da komuniciraju s ljudima na način koji je što sličniji prirodnom jeziku, korisnici ih mogu koristiti jednostavno korištenjem teksta ili govora. Ali chatbot je još puno više od toga. Saznajte što je chatbot.

Korištenje chatbota donosi niz prednosti. Najvažnija prednost je poboljšanje korisničkog iskustva. Budući da chatbotovi omogućuju korisnicima da komuniciraju s tvrtkom u bilo koje vrijeme, bez obzira na radno vrijeme, korisnička podrška je dostupna 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. Osim toga, chatbotovi mogu smanjiti vrijeme odgovora na pitanja korisnika i ubrzati procese, što će korisnicima uštedjeti vrijeme i poboljšati njihovo zadovoljstvo.

Uz to, chatbotovi se mogu koristiti za prikupljanje podataka o korisnicima, poput njihovih preferencija i navika kupovine. Ovi podaci mogu pomoći tvrtkama da bolje razumiju svoje korisnike i prilagode svoje proizvode i usluge njihovim potrebama. Ukratko, chatbotovi su računalni programi koji koriste umjetnu inteligenciju i prirodni jezik kako bi pomogli običnim ljudima u rješavanju svakodnevnih problema.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.