Tehnologija

Što je blockchain tehnologija?

Čuli ste za izraz blockchain tehnologija no ne znate što je točno blockchain tehnologija? Saznajte što je blockchain tehnologija te zašto je ona važna.

blockchain-tehnologija.jpg

Ne postoji jednostavan odgovor na pitanje što je blockchain tehnologija. Međutim, uža definicija blockchaina je da je blockchain inovativna tehnologija baze podataka koja je u srcu gotovo svih kriptovaluta. Distribucijom identičnih kopija baze podataka preko cijele mreže, blockchain otežava hakiranje ili varanje sustava. Iako je kriptovaluta trenutno najpopularnija upotreba za blockchain, tehnologija nudi potencijal za posluživanje vrlo širokog spektra aplikacija.

Kada je odgovoreno na pitanje što je blockchain tehnologija, potrebno je odgovoriti na pitanje kako se blockchain tehnologija koristi. Naziv blockchain nije slučajan naziv. U doslovnom prijevodu blockchain znači blok i lanac. Stoga se blockchain često opisuje kao lanac koji se sastoji od pojedinačnih blokova podataka. Kako se svježi podaci povremeno dodaju u mrežu, stvara se novi blok koji se pričvršćuje na lanac.

Unatoč velikom skoku u popularnosti, blockchain tehnologija je i dalje u ranim fazama razvoja. Prepreke su i dalje prisutne, posebice s ograničenjima transakcija i troškovima energije, ali za ulagače koji vide potencijal tehnologije, ulaganja temeljena na blockchain tehnologiji mogu biti dobra. Važno je znati što je blockchain tehnologija kako bi mogli pametno investirati u kriptovalute.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.