Pametni uređaji

Koja je glavna razlika između iPoda i iPada?

Zbunjuju vas nazivi uređaja poput iPod-a i iPad-a? Donosimo što je iPod, što je iPad te koja je razlika između iPod-a i iPad-a.

ipod.jpg
Foto: Pixabay

iPod i iPad dva su Apple proizvoda koja vas mogu zbunjivati zbog sličnosti imena. To nije zato što su međusobno slični, već zato što zvuče vrlo slično kada se izgovaraju. Glavna razlika između iPod-a i iPada je ono čemu služe. IPod je glazbeni player koji se proširio izvan glazbe i uključio druge medije poput videozapisa i fotografija. S druge strane, iPad ima još širi opseg kao multimedijski uređaj, odnosno tablet. No, koja je glavna razlika između iPod-a i iPad-a?

Fizički, razlika između iPod-a i iPad-a prilično je velika. iPad je dijagonalno preko 10 inča, a ekran od toga zauzima 9,7 inča. Najveći iPod ne doseže ni 6 inča po dijagonali. Mala veličina iPod-a je više nego prikladna jer se može držati u džepu dok slušate svoje omiljene pjesme. Veliki zaslon iPada neophodan je kako biste u potpunosti uživali u uređaju.

Još jedna velika razlika između iPod-a i iPad-a je pregledavanje interneta. Pregledavanje interneta na iPadu ne zahtijeva zumiranje ili smanjivanje stranice jer se cijela širina stranice može prikazati bez da su fontovi premali za čitanje. iPod nema mogućnosti pregledavanja interneta pa ne mora imati veliki zaslon. Ukratko, glavna razlika iPod-a i iPad-a je u izgledu i namjeni.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.