Tehnologija

Kako pravilno punjenje laptopa utječe na zdravlje baterije?

Želite produžiti životni vijek vašeg laptopa? Pravilno punjenje laptopa je savršen način za to. Donosimo sve što trebate znati za pravilno punjenje laptopa.

laptop.jpg
Foto: Pixabay

Baterija vašeg laptopa jedna je od njegovih najvažnijih komponenti. Baterije laptopa zahtijevaju posebnu pažnju i brigu, a nedostatak toga razlog je zašto mnogi vlasnici laptopa moraju zamijeniti svoje baterije ubrzo nakon kupovine novog laptopa. Stoga je važno znati nekoliko savjeta za pravilno punjenje laptopa.

Prvi savjet za pravilno punjenje baterije je pravilna kontrola napunjenosti baterije. Za optimalno korištenje baterije i maksimalni životni vijek baterije laptopa smatra se da je optimalno držati bateriju napunjenu između 40% i 80%. Međutim, litijske baterije novije generacije rade bolje u punim ciklusima punjenja, tako da je dobro pravilo da ne dopustite da napunjenost laptopa padne ispod 40%.

Još nešto što je potrebno znati za pravilno punjenje laptopa je da se baterija ne može prepuniti. Baterija vašeg laptopa ne može se prepuniti i oštetiti samu sebe zbog pretjeranog punjenja. Nakon što baterija laptopa dosegne potpunu napunjenost, automatski će se prestati puniti, bez obzira što je punjač i dalje priključen. Važno je znati ove savjete za pravilno punjenje laptopa kako biste produljili vijek trajanja vašeg laptopa.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.