Društvene mreže

Što označava plava kvačica na Instagramu?

Često viđate plavu kvačicu na Instagram profilima slavnih osoba? Saznajte što je plava kvačica na Instagramu i zašto je ona važna.

instagram.jpg
Foto: Pixabay

Plava kvačica na Instagramu pojavljuje se pored naziva računa, kao i u pretraživanjima i kada vlasnik Instagram računa komentira objave. Plava kvačica na Instagramu ima jednu jednostavnu svrhu, a to je da pokaže da je to korisnikov službeni profil. Plava kvačica na Instagramu sprječava lažno predstavljanje, zbog čega je rezervirana za slavne osobe i globalne brendove.

No, zašto je plava kvačica uvedena? Instagram nudi verifikacijsku provjeru za račune koji predstavljaju poznate robne marke i utjecajne osobe gdje postoji velika vjerojatnost da se račun lažno predstavlja. Time se želi osigurati da korisnici Instagrama imaju posla s autentičnim robnim markama i ljudima koje žele pratiti.

Kada je prvi put nastala plava kvačica na Instagramu? Instagram je prvi put dopustio korisnicima da zatraže verifikaciju u kolovozu 2018. A za one koji imaju naljepnicu, to znači da je račun prošao kroz niz ručnih provjera provjere od strane samog Instagrama. Jedan od glavnih čimbenika koji uzimaju u obzir jest postoji li velika vjerojatnost da će se računi lažno predstavljati. Kandidati moraju biti javne osobe, kao što su brendovi, slavne osobe ili utjecajne osobe kako bi dobili potvrdu s plavom kvačicom.