Bankarstvo

Kako funkcionira plaćanje debitnom karticom preko interneta?

Želite kupovati putem interneta no ne znate kako funkcionira plaćanje debitnom karticom preko interneta? Srećom, plaćanje debitnom karticom preko interneta je vrlo jednostavno.

plaćanje-karticom.jpg
Foto: Pixabay

Debitna kartica olakšava korištenje tekućeg računa. Debitne kartice prihvaćaju se gotovo svugdje gdje se prihvaćaju kreditne kartice. Međutim, iako se kreditna kartica preporuča za plaćanje preko interneta, debitna kartica se također može koristiti na isti način.

Plaćanje debitnom karticom preko interneta vrlo je jednostavno, najprije unesite broj debitne kartice, odnosno 16-znamenkasti broj. Osim broja, potrebno je unijeti datum isteka i CCV. CCV je sigurnosni broj za provjeru kartice, koji se obično nalazi na poleđini kartice i često se sastoji od tri znamenke. Za razliku od kupnje na blagajni, za plaćanje debitnom karticom preko interneta nećete morati dati svoj PIN.

Debitne kartice su dobar alat za održavanje niskih troškova i upravljanje novcem. Ne dolaze s godišnjom naknadom koja se nalazi na nekim kreditnim karticama i ne dopuštaju vam da nagomilate dugove jer vam se ne nudi kreditno ograničenje koje bi moglo biti znatno veće od iznosa novca na računu. Plaćanje debitnom karticom preko interneta ima mnoštvo prednosti i dobrih karakteristika.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.