Tehnologija

Što učiniti kada se ne može spojiti na Wi-Fi preko laptopa?

Nemate pristup internetu na laptopu? To se može dogoditi zbog nekoliko razloga. Saznajte što učiniti kada se ne možete spojiti na Wi-Fi preko laptopa.

laptop.jpg
Foto: Pixabay

Wi-Fi je bežična tehnologija koja koristi radio signale za povezivanje uređaja na internet i međusobno. To je uobičajeni način za povezivanje pametnih telefona, tableta, laptopa i drugih uređaja na internet. Ako se ne možete povezati na Wi-Fi preko laptopa, postoji nekoliko stvari koje možete pokušati kako biste riješili problem.

Prvo što trebate učiniti kada želite spojiti na Wi-Fi preko laptopa je provjeriti ispravnost lozinke. Ponekad se dogodi da pogrešno upišemo lozinku i zbog toga se ne možemo spojiti na Wi-Fi. Ako niste sigurni koja je lozinka, možete provjeriti na mrežnom routeru ili kontaktirati pružatelja usluga interneta.

Drugo što je potrebno učiniti kada se ne možete spojiti na Wi-Fi preko laptopa je provjeriti je li Wi-Fi adapter na laptopu uključen. Ponekad se dogodi da slučajno isključimo Wi-Fi adapter, a onda se ne možemo povezati na internet. Ako je adapter isključen, trebali biste ga uključiti i pokušati se ponovo spojiti na Wi-Fi. Također, provjerite je li Wi-Fi mreža dostupna i aktivna. Ako je mreža nedostupna ili nije aktivna, nećete se moći spojiti na nju. Provjerite jeste li unutar dometa mreže i provjerite je li mreža aktivirana. Ako sve navedene opcije ne riješe vaš problem, možda biste trebali ponovno pokrenuti mrežni router i laptop kako biste obnovili vezu. Ovo su najbrži načini za rješavanje problema kada vam se laptop ne može spojiti na Wi-Fi.