Tehnologija

Koje su loše strane društvenih mreža?

Svakodnevno koristite društvene mreže? Opreza nikad dosta stoga, saznajte koje su tri najvažnije loše strane društvenih mreža.

društvene-mreže.jpg

Društvene mreže su jedinstven i dinamičan medij koji je postao dio naše svakodnevice. S obzirom da milijuni osoba svakodnevno koriste društvene mreže, važno je reći kako društvene mreže imaju svoje dobre strane. Isto tako, postoje loše strane društvenih mreža koje utječu na korisnike.

Loše strane društvenih mreža započinju sa nasiljem putem interneta. Zlostavljanje koje se događa na društvenim mrežama poznato je kao cyberbullying. Većina ljudi koristi lažne račune na društvenim mrežama kako bi zadirkivali druge korisnike. Ne može im se ući u trag i mogu učiniti što god žele.  Zlostavljanje je znatno lakše korištenjem društvenih medija.

Druga loša strana društvenih mreža je hakiranje računa. Hakiranje je najveći nedostatak društvenih mreža. Hakiranje je zabranjena radnja, a to je čin dobivanja pristupa osobnim i ograničenim podacima druge osobe.

Još jedna loša strana društvenih mreža je stvaranje ovisnosti. Jedan od najgorih aspekata društvenih mreža je mogućnost da postanete ovisni o njima. Većina pojedinaca koristi društvene mreže toliko da o njima postanu ovisni. Važno je znati koje su loše strane društvenih mreža kako bi se pokušali zaštititi od njih.