Telekomunikacije

Kratki vodič za slanje SMS poruka u inozemstvo

Trebate poslati SMS poruku u inozemstvo, ali ne znate kako učiniti i donosi li vam to dodatne troškove. Pratite kratki vodič za slanje SMS poruka u inozemstvo.

mobitel.jpg
Foto: Pixabay

Online chat sve je popularniji i na neki način klasično slanje SMS poruka je sve rjeđe. Međutim, ponekad je potrebno poslati baš SMS poruku. Upravo zato donosimo kratki vodič za slanje poruka u inozemstvo. Kako poslati SMS poruku u inozemstvo? Koliko košta slanje SMS poruke u inozemstvo?

Slanje SMS poruka u inozemstvo radi se preko međunarodnog pozivnog broja. Znači, upišete međunarodni pozivni broj države u koju šaljete poruku, primjerice, za Sloveniju upisujete +386 ili 00386 nakon toga broj mobitela.

Što se tiče dodatnih troškova kod slanja SMS poruka u inozemstvo mogu nastati dodatni troškovi. Naime, međunarodno slanje SMS poruka može biti skuplje, a cijena ovisi prvenstveno o cijeni svakog pojedinog teleoperatera.

Slanje SMS poruka u inozemstvo radi se na isti princip kao i slanje u Hrvatsku samo morate upisati međunarodni pozivni broj zemlje u koju šaljete i morate računati na eventualne dodatne troškove.