Tehnologija

Kratki vodič za pravilno testiranje brzine mobitela

Mobitel često zna usporiti s radom, kada se to dogodi možete provesti testiranje brzine mobitela. Kako provesti testiranje brzine mobitela?

mobitel.jpg
Foto: Pixabay

Testiranje brzine mobitela je važno kako bi se utvrdila brzina internetske veze na mobilnom uređaju. To može biti korisno u slučaju da korisnik primjećuje sporo učitavanje web stranica ili aplikacija na mobitelu. Pogledajte kako provesti testiranje brzine mobitela.

Postoji nekoliko besplatnih aplikacija koje se mogu preuzeti iz trgovine aplikacija, a koje omogućuju testiranje brzine mobitela. Primjeri takvih aplikacija su Speedtest by Ookla, Vodafone SpeedTest, i Fast.com. Nakon što se aplikacija preuzme i instalira, korisnik jednostavno pokreće testiranje i aplikacija će mjeriti brzinu preuzimanja i otpremanja podataka na mobilnom uređaju.

Ovi testovi se mogu provesti na različitim mjestima kako bi se utvrdila brzina internetske veze u različitim uvjetima. Važno je napomenuti da rezultati testiranja brzine mogu varirati ovisno o mreži i lokaciji, stoga je preporučljivo provesti više testova kako bi se utvrdila prosječna brzina internetske veze na mobilnom uređaju. Sada ste sigurni kako provesti testiranje brzine mobitela.