Dobro je znati

Kratki vodič kako napraviti crtu u wordu

Želite da vaš dokument u Wordu izgleda preglednije i vizualno privlačnije? Crte u Wordu služe upravo za to. Donosimo kako napraviti crtu u Wordu.

laptop.jpg
Foto: Pixabay

Microsoft Word je računalni program za pisanje teksta koji dolazi uključen u paket Microsoft Office. Ovaj program omogućuje korisnicima da stvaraju, uređuju i printaju dokumente, kao što su pisani radovi, izvješća, prezentacije i još mnogo toga. No, kako napraviti crtu u Wordu kako bi dokument izgledao vizualno privlačnije?

Prvi način kako napraviti crtu u Wordu je korištenjem "Border" alata. Ako želite dodati crtu u dokument, možete koristiti "Border" alat u Microsoft Wordu. Odaberite tekst ispred kojeg želite dodati crtu i kliknite na "Border" ikonu u izborniku "Home". Odaberite željenu vrstu crte, boju i debljinu.

Još jedan način kako napraviti crtu u Wordu je korištenjem „Styles“ izbornika. Ako želite dodati crtu cijelom dokumentu, možete koristiti stilove. Odaberite "Styles" u izborniku "Home" i odaberite "Normal". Odaberite "Modify" i odaberite "Borders and Shading". Odaberite željenu vrstu crte, boju i debljinu i kliknite "OK". Korištenjem ovih metoda možete dodati crtu bilo gdje u dokumentu u Microsoft Wordu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.