Tehnologija

Kratki vodič i upute za spajanje SSD diska

Kupili ste novi SSD disk i sada je vrijeme da ga spojite. Spajanje ssd diska je vrlo jednostavno i ne uzima puno vremena.

kompjuter.jpg
Foto: Pixabay

Ako imate SSD disk i želite ga spojiti u svoje računalo, postupak je prilično jednostavan. Slijedite ove korake da biste saznali kako spojiti SSD disk u računalo.

Prije nego što spojite svoj SSD disk u računalo, provjerite ima li potrebne priključke. SSD diskovi koriste SATA priključke, tako da provjerite jeste li kupili pravi SSD disk koji odgovara vašem računalu.

Prije nego što počnete spajati svoj SSD disk u računalo, isključite ga iz struje i uklonite bateriju ako koristite prijenosno računalo. Također, uvijek preporučujemo nošenje elektrostatskih rukavica kako biste izbjegli oštećenje SSD diska.

Unutar vašeg računala trebali biste pronaći slobodan SATA priključak na matičnoj ploči. Obično se nalaze blizu tvrdog diska.

Priključite SSD disk u slobodni SATA priključak na matičnoj ploči. Obratite pažnju na to kako je priključen - koristite odgovarajući kabel i pravilno pričvrstite SSD disk na matičnu ploču.

Sada kada je SSD disk spojen u vaše računalo, uključite ga u struju i pokrenite računalo. Vaše računalo bi trebalo automatski prepoznati novi SSD disk i dodijeliti mu oznaku pogona.