Praktični savjeti

Koliko slika stane na 16gb prostora?

Imate 16 GB slobodno i zanima vas koliko slika možete spremiti? Postoji jednostavan način za određivanje broja slika koje stanu na 16 GB.

laptop.jpg
Foto: Pixabay

Koliko slika stane na 16 GB, može biti pitanje koje mnogi postavljaju kada kupuju novi uređaj ili kada žele saznati kapacitet svog trenutnog uređaja. Količina slika koje se mogu pohraniti na 16 GB ovisi o veličini svake slike.

Prosječna veličina jedne fotografije snimljene u visokoj rezoluciji je oko 2 MB. To znači da bi se na 16 GB prostora moglo pohraniti oko 8000 do 8500 slika. Ako koristite fotografije manje rezolucije, kapacitet će se povećati.

Međutim, treba imati na umu da 16 GB prostora često nije jedini faktor koji utječe na kapacitet pohrane. Ostale stvari, poput aplikacija, dokumenata, videa i drugih podataka, također će zauzeti prostor. Stoga, ako želite sačuvati veliku količinu slika, preporučljivo je koristiti vanjsko skladište ili cloud uslugu za pohranu.

U svakom slučaju, 16 GB može biti dovoljno za pohranu manjeg broja fotografija, ali ako planirate snimati i pohranjivati veliku količinu fotografija, preporučljivo je odabrati uređaj s višim kapacitetom pohrane.