Društvene mreže

Koliko MB troši Messenger? Kako kontrolirati potrošnju interneta na Messengeru?

Želite kupiti podatkovni promet i zanima vas koliko MB trošio Messenger? Donosimo koliko MB troši Messenger te kako provjeriti potrošnju podataka na Messengeru.

messenger.jpg
Foto: Pixabay

Messenger bila je jedna od najranijih aplikacija za razmjenu poruka na društvenim mrežama. Tijekom godina, aplikacija je doživjela razvoj tako da je dostupna svima čak i bez Facebook računa i samostalna je aplikacija koja ne zahtijeva za pokretanje.

Messenger radi mnogo toga. Možete poslati SMS, uputiti glasovni poziv, igrati igricu, uputiti videopoziv, a možete čak dodati 3D proširenu stvarnost svojim fotografijama i videozapisima. Sve to zahtijeva podatke. Kada otvorite Messenger, on troši oko megabajt vaših podataka i između 10–20 KB kada otvorite i pročitate poruku. Za video poruku troši otprilike 1 – 5 MB, a kada je u pitanju razgovor kao što je glasovni poziv, koristi se 20-30KB po razgovoru.

No, kako provjeriti koliko MB troši Messenger? Uđite u postavke vašeg mobitela, a zatim odaberite postavke mreže i interneta. Na sljedećem zaslonu odaberite gumb za upotrebu podataka kako biste vidjeli potrošnju podataka svih aplikacija. Da biste vidjeli koliko MB troši Messenger, dodirnite prikaz pojedinosti, a zatim se pomaknite do aplikacije Messenger i trebali biste moći vidjeti koliko MB troši Messenger u određenom razdoblju.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.