Online chat

Koje su najsigurnije aplikacije za dopisivanje?

Postoji nekoliko stvari na koje morate pripaziti tijekom biranja najsigurnije aplikacije za dopisivanje. Koje su najsigurnije aplikacije za dopisivanje?

mobitel.jpg
Foto: Pixabay

Aplikacije za dopisivanje su popularne aplikacije koje omogućuju korisnicima da šalju poruke, fotografije i videozapise drugim korisnicima, bez obzira na to gdje se nalaze. Postoje brojne aplikacije za dopisivanje dostupne na tržištu, ali neke su sigurnije od drugih. Evo koje su najsigurnije aplikacije za dopisivanje.

Kada koristite aplikacije za dopisivanje, važno je odabrati aplikaciju koja koristi jaku enkripciju podataka, što znači da su vaše poruke sigurne i zaštićene od neovlaštenog pristupa. Među najsigurnijim aplikacijama za dopisivanje su Signal, Telegram i WhatsApp.

Signal je aplikacija koja koristi end-to-end enkripciju, što znači da su poruke koje šaljete i primate zaštićene od neovlaštenog pristupa, čak i od samih tvoraca aplikacije. Telegram također koristi jaku enkripciju, a omogućuje vam da ručno šifrirate svoje poruke. WhatsApp, koji je jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje, također koristi end-to-end enkripciju.

Međutim, treba napomenuti da niti jedna aplikacija nije 100% sigurna. Bez obzira na to koju aplikaciju koristite, važno je da ne dijelite osjetljive informacije putem poruka ili poziva, jer postoji mogućnost da će biti ugrožene.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.