Tehnologija

Koje su najčešće veličine zaslona računala i mobitela?

Želite dizajnirati responzivnu web aplikaciju i zanima vas koje su najčešće veličine zaslona računala i mobitela? Saznajte koje su najčešće veličine zaslona računala i mobitela.

veličina-ekrana.jpg
Foto: Pixabay

90% posjetitelja web stranice ode zbog lošeg dizajna. Dizajn ima mnogo komponenti, od prilagođenog web razvoja i upotrebljivosti do mobilnog dizajna. Svi ovi dizajni igraju veliku ulogu u tome hoće li ljudi ostati na stranici. No, koje su najčešće veličine zaslona računala i mobitela na koje bi se dizajneri trebali fokusirati?

Važnost glatkog korisničkog iskustva na različitim uređajima i dizajna s različitim uređajima na umu ne može se dovoljno naglasiti. Najčešće veličine zaslona računala su 1366x768, 1920x1080 i 1536x864. Iako postoje druge veličine zaslona računala, ove su najzastupljenije.

Kada je riječ o najčešćim veličinama zaslona mobitela, najzastupljenije veličine su 360x640, 375x667 i 414x896 piksela. Ukoliko vas zanima dizajn aplikacija za računala i mobitele, tada je vrlo važnoo znati koje su najčešće veličine zaslona računala i mobitela.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.