Tehnologija

Koje su osnovne karakteristike LED rasvjete?

Želite ugraditi LED rasvjetu u dom no ne znate je li to dobra zamisao? Koje su osnovne karakteristike LED rasvjete?

led-rasvjeta.jpg
Foto: Pixabay

Svatko tko želi ugraditi LED rasvjetu u dom mora znati određene karakteristike LED rasvjete. LED diode su jednostavan izum s ogromnim potencijalom da promijeni industriju rasvjete na bolje. LED rasvjeta je dvovodni poluvodički izvor svjetlosti. Riječ je o osnovnoj diodi s pn spojem, koja emitira svjetlo kada se aktivira. Kada se na izvode primijeni odgovarajući napon, elektroni se mogu rekombinirati s elektronskim rupama unutar uređaja, oslobađajući energiju u obliku fotona.

Taj se efekt naziva elektroluminiscencija, a boja svjetlosti određena je energetskim pojasom u pojasu poluvodiča. Rane su LED diode često korištene kao indikatorske svjetiljke za elektroničke uređaje, zamjenjujući male žarulje sa žarnom niti.

Još jedna karakteristika LED rasvjete je cijena. Tehnički napredak značio je da su LED diode velike snage postale održiva opcija za opću rasvjetu i brzo su počele zamjenjivati ​​postojeća rasvjetna rješenja poput metal-halogenih, fluorescentnih i žarulja sa žarnom niti. U usporedbi s ovim tradicionalnim metodama, LED svjetiljka može dramatično smanjiti i potrošnju energije i zahtjeve za održavanjem. Manje novca i manje vremena zastoja utrošenog na skupu zamjenu svjetiljki i prigušnice mogu biti jednake značajnim uštedama svake godine. Ove karkateristike LED rasvjete govore vam trebate li ugraditi LED rasvjetu u dom.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.