Tehnologija

Kako spojiti mobitel na TV koji nije smart?

Imat stariji televizor i željeli biste preslikati zaslon svog mobitela? Postoji opcija i za to. Kako spojiti mobitel na TV koji nije smart?

HDMI.jpg
Foto: Pixabay

Da biste povezali android telefon s 'nepametnim' televizorom, možete upotrijebiti ključ, kao što su Chromecast i Amazon Fire TV stick, ili koristiti HDMI pretvorbu. Također, možete istražiti funkcije svog TV-a za potencijalne značajke zrcaljenja zaslona.

Kako spojiti mobitel na tv koji nije smart pomoću ključeva? Povezivanje mobitela sa starijim televizorom koji ne podržava pametne funkcije ovisi o vašoj opremi. Neki ljudi više vole koristiti različite ključeve koji imaju funkcije zrcaljenja zaslona, općenito namijenjene mobilnim uređajima. Prvo ćemo pogledati kako povezati Android mobitel s ne-pametnim TV-om putem TV ključeva, kao što su Google Chromecast ili Fire TV stick.

Za ovaj način zrcaljenja zaslona vašeg mobitela, bez obzira koliko je star vaš 'nepametni' TV, mora biti opremljen HDMI konektorom. Ovdje su neki od ključeva koje preferira zajednica, koji imaju opciju zrcaljenja zaslona i koji bi radili s 'nepametnim' TV-om:

 • Roku Streaming Stick +
 • Chromecast i Google TV
 • Apple TV 4K
 • Manhattan T3-R
 • Amazon Fire TV Cube/Amazon Fire TV Stick
 • Nvidia Shield TV

Ako imate nešto od sljedećeg, tada ćete moći preslikati svoj android telefon na TV, koristeći usluge ključa. Koraci kako spojiti mobitel na tv koji nije smart su:

 1. Spojite dongle na HDMI na stražnjoj strani televizora.
 2. Spojite uređaj na napajanje (ako je potrebno).
 3. Uključite oba, TV i ključ.
 4. Uđite u konfiguracijski izbornik.
 5. Prijeđite na izbornik izvora i odaberite odgovarajući HDMI izvor

Raznolikost ključeva nudi različite izbornike i postavke, pa za početak morate prijeći na tu značajku. Google Home, kao i Firestick, imaju svoje platforme koje će bežično raditi s ključem. Na kraju, povežite svoj mobilni uređaj.

Još jedna mogućnost kako spojiti mobitel na tv koji nije smart je putem HDMI-ja. Korištenjem HDMI kabela iz utora na vašem mobitelu u stražnji HDMI utor na TV-u, može se zrcaliti zaslon. Sve što vam treba je, određena vrsta HDMI kabela koji možete kupiti u bilo kojoj trgovini informatičkom opremom.