Tehnologija

Kako skenirati QR kod mobitelom?

Trebate skenirati QR kod ali ne znate kako skenirati QR kod mobitelom? Saznajte što je QR kod i kako skenirati QR kod mobitelom.

qr-kod.jpg
Foto: Pixabay

QR kodovi su dvodimenzionalni matrični kodovi koji služe za brzo i jednostavno prenošenje informacija. Oni sadrže informacije koje se mogu skenirati s mobitela koristeći QR skener aplikaciju. Kada skenirate QR kod mobitelom, u vašem internetskom pregledniku otvoriti će se poveznica koji se skrivala u kodu. No, kako skenirati QR kod mobitelom?

Kada želite skenirati QR kod mobitelom najprije preuzmite i instalirajte QR skener aplikaciju na svom mobitelu. Postoji mnogo besplatnih aplikacija za skeniranje QR kodova, poput QR Code Reader ili Quick Scan. Kada skinete aplikaciju, otvorite je i držite mobitel tako da kamera bude usmjerena prema QR kodu.

Sljedeće što trebate učiniti kada želite skenirati QR kod je otvoriti poveznicu iz koda. Aplikacija će automatski prepoznati QR kod i otvoriti informacije koje sadrži, poput poveznice, kontakta ili teksta. Ako QR kod sadrži poveznicu, kliknite na njega kako biste otvorili web stranicu. Ako sadrži kontakt, možete ga dodati u svoj imenik. To je to! Sada znate kako skenirati QR kod mobitelom. Skeniranje QR kodova jednostavno je i brzo, stoga ih često koristite za preuzimanje informacija.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.