Tehnologija

Kako promijeniti jezik tipkovnice na mobitelu?

Ne prikazuju vam se slova poput „č“ ili „š“ na tipkovnici na mobitelu? Razlog tome je drugačiji jezik tipkovnice. Saznajte kako promijeniti jezik tipkovnice na mobitelu kako bi vam se prikazala sva željena slova.

tipkovnica-na-mobitelu.jpg
Foto: Pixabay

Jezik tipkovnice na mobitelu važan je jer omogućuje unos teksta na željenom jeziku. Ako vam je zadana tipkovnica na nekom drugom jeziku ili želite koristiti drugi jezik, možete promijeniti jezik tipkovnice. Postupak je obično jednostavan, ali razlikuje se ovisno o uređaju i operativnom sustavu. No, kako promijeniti jezik tipkovnice na mobitelu?

Ako želite promijeniti jezik tipkovnice na Android mobitelu, idite na Postavke mobitela, kliknite na „Jezik i unos“, a zatim odaberite „Jezik“. Ovdje možete dodati novi jezik i poredati jezike prema prioritetu. Nakon što odaberete željeni jezik, pritisnite ga i odaberite tipkovnicu koju želite koristiti. Nakon što ste to učinili, vaša tipkovnica će se promijeniti na odabrani jezik.

Kada želite promijeniti jezik tipkovnice na iPhone mobitelu, najprije idite na Postavke, „Općenito“, kliknite na „Jezik i regija“, a zatim na „Jezik“. Ovdje možete dodati novi jezik i poredati jezike prema prioritetu. Nakon što odaberete željeni jezik, vaša tipkovnica će se promijeniti na odabrani jezik. U nekim slučajevima, možda će biti potrebno preuzeti dodatni jezični paket da biste mogli koristiti novi jezik na tipkovnici. Ovo su najjednostavniji načini za promjenu jezika na mobitelu.