Tehnologija

Kako povezati mobitel i laptop preko USB?

Tražite najbolji način za prebacivanje datoteka sa mobitela na laptop ili obrnuto? Povezivanje mobitela i laptopa preko USB kabla je najlakša metoda. Saznajte kako povezati mobitel i laptop preko USB kabla.

mobitel-i-laptop.jpg
Foto: Pixabay

Svaki mobitel u posljednjem desetljeću opremljen je USB priključkom za povezivanje s ostalim uređajima, poput stolnih računala i laptopa. USB veza smatra se najprikladnijim načinom prijenosa datoteka i povezivanje uređaja. Proizvođači mobitela šalju proizvod uključujući USB kabel. No, kako povezati mobitel i laptop preko USB kabla?

Prvo što trebate učiniti kada želite povezati mobitel i laptop preko USB kabla je provjeriti sve priključke u laptopu i pronaći mjesto za USB. Ova mjesta obično se nalaze na bočnim stranama laptopa, a najčešće se koriste za spajanje miša, tipkovnice ili drugih vanjskih uređaja u laptop. Kada ste pronašli priključak, vrijeme je za povezivanje mobitela i laptopa preko USB kabla.

Jednostavno uključite USB kabl u svoj telefon, a drugu stranu priključite u laptop u pronađeni priključak. Telefon odmah prikazuje opcije o načinu rada tijekom povezivanja. Odaberite opciju za prijenos datoteka. Sada su vaš laptop i mobitel povezani preko USB kabla, a na laptopu možete pristupiti datotekama iz vašeg mobitela.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.