Tehnologija

Kako povezati mobitel i laptop preko USB?

Želite prebaciti datoteke s mobitela na laptop? Povezivanje mobitela i laptopa preko USB kabla je savršen način za to. Saznajte kako povezati mobitel i laptop preko USB kabla.

mobitel-i-laptop.jpg
Foto: Pixabay

USB je standard za prijenos podataka između različitih uređaja. Povezivanjem mobitela i laptopa putem USB kabela, omogućava se prijenos podataka između ta dva uređaja. No, kako povezati mobitel i laptop preko USB kabla?

Prvo što trebate učiniti kada želite povezati mobitel i laptop preko USB kabla je spojiti jedan kraj USB kabela u priključak za punjenje na mobitelu, a drugi kraj u priključak USB na laptopu. Nakon toga otključajte mobitel i otvorite postavke.

Sljedeće što trebate učiniti kada želite povezati mobitel i laptop preko USB kabla je odabrati pravilne postavke na mobitelu. Odaberite opciju "Računalna veza". Uključite "USB prijenos podataka". Laptop će automatski prepoznati povezani mobitel i omogućiti vam da prebacujete fotografije, videozapise, glazbu i druge datoteke između ta dva uređaja. Ovaj način za povezivanje mobitela i laptopa preko USB kabla već je gotov te sada možete prebacivati datoteke s jednog uređaja na drugi.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.