Tehnologija

Kako na pravilan način povezati mobitel i laptop?

Želite prebaciti slike, pjesme ili neke druge datoteke sa mobitela na laptop? Povezivanje mobitela i laptopa je jednostavno. Saznajte kako povezati mobitel i laptop u nekoliko koraka.

mobitel-i-laptop.jpg
Foto: Pixabay

Svaki telefon u posljednjem desetljeću opremljen je USB priključkom za povezivanje s većim strojevima, poput stolnih i prijenosnih računala. USB veza smatra se najprikladnijim načinom prijenosa datoteka i povezivanje uređaja. Proizvođači telefona šalju proizvod uključujući USB kabel. No, kako povezati mobitel i laptop s USB kablom?

Prvo što trebate učiniti kada želite povezati mobitel i laptop je provjeriti sve priključke u laptopu i pronaći mjesto za USB. Ova mjesta obično se nalaze na bočnim stranama laptopa, a najčešće se koriste za spajanje miša, tipkovnice ili drugih vanjskih uređaja u laptop. Kada ste pronašli priključak, vrijeme je za povezivanje mobitela i laptopa.

Jednostavno uključite USB kabl u svoj telefon, a drugu stranu priključite u laptop u pronađeni priključak. Telefon odmah prikazuje opcije o načinu rada tijekom povezivanja. Odaberite opciju za prijenos datoteka. Sada su vaš laptop i mobitel povezani, a na laptopu možete pristupiti datotekama iz vašeg mobitela.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.