Tehnologija

Kako povezati Chromecast na TV?

Kupili ste Chromecast i želite ga povezati na TV? Postoji vrlo jednostavan način kako povezati Chromecast na TV.

chromecast.jpg
Foto: Pixabay

Chromecast je uređaj za prijenos videa i zvuka koji se bežično povezuje vaš telefon, tablet, računalo ili TV. Ako vaš TV ekran ima HDMI priključak, možete ga pretvoriti u pametni uređaj koji se može povezati sa svim vrstama aplikacija koje imate na vašem pametnom telefonu. Korištenje Chromecasta ne zahtijeva pretplatu i nema naknada. No, kako povezati Chromecast na TV?

Prvi korak načina kako povezati Chromecast na TV je spajanje Chromecasta na izvor napajanja, zatim ga uključite u HDMI priključak na TV-u koji želite koristiti. Uključite televizor i provjerite je li podešen na odgovarajući HDMI kanal. HDMI kanal na televizoru mora biti isti kao HDMI priključak u koji ste uključili Chromecast.

Nakon što ste fizički povezali Chromecast na TV, vrijeme je da krenete na sljedeći korak načina kako povezati Chromecast na TV. Preuzmite aplikaciju Google Home na svoj mobilni uređaj i postavite Chromecast kao novi uređaj. Provjerite je li Bluetooth omogućen na vašem mobilnom uređaju. Kada ste se povezali sa Chromecastom, jednostavno slijedite upute na zaslonu za postavljanje Chromecasta. Ovaj način kako povezati Chromecast na TV već je gotov te je Chromecast uspješno povezan na vaš TV.