Tehnologija

Kako povećati memoriju na mobitelu?

Memorija mobitela popuni vam se uz svega nekoliko aplikacija i ne znate kako povećati memoriju na mobitelu? Saznajte kako u svega nekoliko koraka povećati memoriju na mobitelu.

memorija.jpg
Foto: Pixabay

Memorija mobitela ključni je faktor u industriji mobilnih telefona. Koristi se za pohranjivanje svih podataka u telefon i olakšavanje pristupa korisnicima. Memorija mobitela je evoluirala tijekom vremena, sa sve više i više prostora za pohranu. Međutim, čak ni to nije dovoljno uz današnje gigabajtne aplikacije. Saznajte kako povećati memoriju na mobitelu kako bi vam stalo više aplikacija.

Prvi način kako povećati memoriju na mobitelu je deinstaliranje nepotrebnih aplikacija. Najbolji način da povećate memoriju na mobitelu je da deinstalirate aplikacije koje ne koristite. Velike aplikacije poput igara mogu zauzeti stotine megabajta ili čak gigabajta prostora. Otiđite u postavke vašeg mobitela te odaberite aplikacije. Tamo ćete moći vidjeti sve instalirane aplikacije poredane prema prostoru koji zauzimaju. Deinstalirajte sve aplikacije koje ne koristite često kako bi povećali memoriju mobitela.

Sljedeći i najefikasniji način kako povećati memoriju na mobitelu je dodavanje mikro SD kartice. Ako vaš uređaj to podržava, tada je dodavanje mikro SD kartice jedan od najboljih načina za jeftino dodavanje prostora za pohranu. Možete odabrati dobru mikro SD karticu malo novaca, što vam daje prostora za tisuće dodatnih pjesama, videa i aplikacija. Nakon što je SD kartica instalirana, jednostavno prenesite datoteke s memorije mobitela na SD karticu.