Tehnologija

Savjeti za pravilno otključavanje USB sticka

Kako otključati USB stick? Uz pomoć kratkog vodiča saznajte kako otključati USB stick.

usb-stick.jpg
Foto: Pixabay

Postoji jednostavnija alternativa naredbenom retku ako želite otključati svoj USB stick zaštićen od pisanja. Možete jednostavno koristiti uređivač registra na vašem računalu sa sustavom Windows da otključate svoj USB stick zaštićen od pisanja. Proces je jednostavniji i lakši za korištenje.

Za početak ovog načina kako otključati usb stick provjerite prekidač za zaključavanje. Ako je vaš USB pogon zaključan i postaje vam nedostupan kada ga priključite na računalo, razlog bi mogao biti prekidač za zaključavanje. Većina SD kartica i USB stickova dolazi s fizičkim prekidačem za zaključavanje, koji možete prebaciti kako biste zaključali ili otključali USB pogon. Evo kako otkključati usb stick.

Dakle, ako nađete da je vaš USB pogon zaključan, prvo biste trebali provjeriti prekidač za fizičko zaključavanje. Ako je prekidač za zaključavanje vašeg USB pogona prebačen u položaj za zaključavanje, trebate ga prebaciti u položaj za otključavanje kako biste otključali svoj USB pogon.

Ako vaš USB pogon ili SD kartica nemaju fizički prekidač za zaključavanje, tada je vaš USB pogon možda zaključan zbog nekog drugog razloga. Stoga biste trebali isprobati drugu metodu za otključavanje USB pogona. To je način kako otključati usb stick.